Krav från motortillverkare

-kravet til motorprodusentene overgår kravet til dieselen du får levert – men at vi kan polere den til å møte deres krav: ISO4406

Moderna motorer har idag ett renhetskrav för bränslet som överstiger minimikravet för det bränsle som levereras. Bränslet som används idag för de flesta moderna dieselmotorer är EN590. Detta bränsle är baserat på en formel som är från 1999, dvs något innan common rail-motorerna fick sin fulla introduktion. Det betyder i sin tur att mycket har hänt sedan dess. Vid den tiden accepterades partikelnivån till 24 mg / kg Diesel. Idag kräver motortillverkarna att partikelnivån ska vara i enlighet med ISO 4406 – 18/16/13, det vill säga att det inte längre är partikelvolymen som ligger till grund utan istället antalet partiklar i respektive storlekar. Diesel levererad från tankbil/marina/pumpstation etc. är tyvärr inte i närheten av att uppnå detta krav – och de motortillverkare som har detta i sin specifikation kan frånsäga sig eventuell garanti vid haveri, efter ett dieseltest som visar att bränslet inte är i enlighet med deras kravställning.

 

Därför väljer många att få stationära maskiner installerade från oss, som vi skräddarsyr efter ditt behov, just för att möta motortillverkarnas ofrånkomliga krav på ISO4406.

I bildet over ser du hvordan ISO 4406 måles ihht 18/16/13 og deres respektive partikkelnivå størrelser.

Meny
Genom att acceptera cookies samtycker du till lagring av cookies på din enhet för at förbättra navigering på webbplatsen samt analysera webbplatsens användning.
Acceptera