Våra filter

– våre filtre er enestående – og de eneste filtrene som klarer å filtrere (polere) dieselen til å både møte kravene i EN590 og ISO 4406

Våre dieselrensemaskiner, er unike.

Vi i Fuel-service as er utviklere av dieselrensemaskiner. Vi er i dag fremst i verden på teknologien for rens av diesel, og er støttet av forskningsrådet. Hittil er ingen lengre fremme enn oss. Vi har kunnskapen, vi har teknologien, vi har erfaringen.

Vatten påverkar effekten av dieselns prestanda vilket i sin tur leder till en ökad nedbrytning och mikrobiell kontaminering. Införandet av biodiesel har påverkat och ökat detta, den traditionella EN590 dieseln har inte undgått detta, tvärtom. Dieseln har blivit mer miljövänlig vilket i sin tur har lett till att den blivit mer hygroskopisk, inte olik biodiesel, och traditionella koalescerande filterhus har fått betydligt sämre effekt på grund av detta.

Utifrån dessa utmaningar har vi filter som kan absorbera vatten i mycket högre grad, så mycket som 300 % bättre än någon annan filterkvalitet som finns idag. Utöver denna enorma vattenabsorption är våra filter tillverkade för höga flödeshastigheter. Våra filter kan minska vattenhalten från flera tusen ppm, till långt under 50 ppm. Vi har utfört och bevisat och bekräftat detta av Equinor med stöd av deras plattformar innan uppstart.

Det finns inga produkter idag som kan visa liknande effekt vad gäller både fossila dieseltyper och biobaserade dieseltyper, vi är världsledande inom detta. Därav använder de största datacentren i Skandinavien endast oss, detsamma gäller installationer inom beredskap och tjänster utanför offentligheten.

Oslagbara funktioner med våra filter:

  • På 30 minuter rengjorde vårt filter 700 liter diesel från 835 ppm till under 80 ppm
  • Våra filter ger oslagbara resultat, garanterar 100 % vattenfri och 99,9 % borttagning av emulgerat vatten.
  • Upp till 3 gånger mer vattenabsorption än närmaste konkurrent.
  • Imponerande flöde, upp till 1000 liter per minut.
  • Masktäthet på mindre än 1 mikron.
  • Cirkulär ekonomi – ingen deponi.
  • Tillverkad för både biodiesel och fossil diesel.
  • Grundligt testad av externa laboratorier.

Bildet over viser et av våre uslåelige filtre som har absorbert mikrober og vann.

Meny
Translate »
Genom att acceptera cookies samtycker du till lagring av cookies på din enhet för at förbättra navigering på webbplatsen samt analysera webbplatsens användning.
Acceptera