Filterteknologi

– våra filter är unika – och de enda filtren som lyckas filtrera (polera) dieseln för att både uppfylla kraven i EN590 och ISO 4406

Våra filteraggregat är unika

Vi på Fuel-service är utvecklare av filteraggregat. Idag ligger vi i framkant av tekniken för rening av diesel. Vi har kunskapen, tekniken och erfarenheten.

Vatten påverkar dieselns prestanda, vilket i sin tur leder till ökad nedbrytning och mikrobiell kontaminering. Införandet av biodiesel har påverkat och ökat detta, men den traditionella EN590 dieseln har inte sparats, tvärtom. Traditionell diesel har blivit mer miljövänlig vilket i sin tur har lett till att den blivit mer hygroskopisk, inte olikt biodiesel, och traditionella koalescerande filterhus har fått betydligt sämre effekt på grund av detta.

Utifrån dessa utmaningar har vi filter som kan absorbera vatten i mycket högre grad, så mycket som 300 % bättre än någon annan filterkvalitet som finns tillgänglig idag. Utöver denna enorma vattenabsorption är våra filter tillverkade för höga flödeshastigheter. Våra filter kan minska vattenhalten från flera tusen ppm till långt under 50 ppm. Detta har vi genomfört och bevisat och bekräftat av Equinor genom assistans på en av deras plattformar innan uppstart.

Det finns inte en enda liknande produkt idag, som kan visa liknande effekt både vad gäller fossila dieseltyper och biobaserade dieseltyper, vi är världsledande inom detta. Det är inte utan anledning som de största datacenterna i Skandinavien använder oss, detsamma gäller installationer med reservkraft för beredskap och inom övriga tjänster i allmänheten.

Framstående teknik i våra filter:

På 30 minuter rengjorde vårt filter 700 liter diesel från 835 ppm till under 80 ppm
Våra filter ger oslagbara resultat, som garanterar 100 % vattenfritt och 99,9 % avlägsnande av emulgerat vatten.
Alla tester utförs med Str. 2 filter.
Upp till 3 gånger mer vattenabsorption än närmaste konkurrent.
Imponerande flöde, upp till 1000 liter per minut.
Masktäthet på mindre än 1 mikron.
Mest cirkulär ekonomisk lösning – ingen deponi.
Tillverkad för både biodiesel och fossil diesel.
Noggrant testad av externa laboratorier.

Bilden ovan visar ett av våra filter som har absorberat mikrober och vatten.

SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter