Konvertering til biodiesel

– att vid byte till biodiesel måste tankarna tömmas och rengöras först.

Konvertering till biodiesel

Fler och fler av våra kunder övergår till biodiesel från den traditionella fossila dieseln. Detta för att möta sina egna och kunders krav utifrån miljöbeslut och samhällets hållbara utveckling. När man byter till biodiesel finns det flera faktorer som måste kontrolleras noggrant, och verifieras av producenter för associerade konsumenter av dieseln. Det kan till exempel vara reservkraftsgeneratorer. Flera motortillverkare accepterar övergången med förbehållet att tankar som har innehållit fossil diesel måste tömmas och tankrengöring ska utföras innan biodiesel fylls på dem. Anledningen är att biodiesel i blandning med fossil diesel kan leda till en obestämd massa som täpper igen rör och röranslutningar relativt snabbt efter blandning. Vid konvertering krävs tätare provtagningar och frekvent och periodisk dieselpolering för att undvika förorenad diesel. Biodiesel är mer hygroskopisk och absorberar därför mer fukt än den traditionella fossila dieseln.

Om du funderar på att byta till biodiesel – kontakta oss, så hjälper vi dig att byta till en mer miljövänlig vardag.

Våra filteraggregat är unika.

Vi på Fuel-service är utvecklare av filteraggregat. Idag ligger vi i framkant av tekniken för rening av diesel. Vi har kunskapen, tekniken och erfarenheten.

SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter