Dieseltank anläggning

– at maskinleverandørene, prioriterer å sjekke dieselen først, når et havari oppstår på en maskin de har levert, er ikke dieselen ihht ISO 4406 – vil garanti og reklamasjon frafalle.

Dieseltank anläggning och anläggningsmaskiner

När det gäller tankar i bygg- och anläggningsmaskiner finns det många olika varianter och materialval. Vissa byggtankar kan även kopplas bort helt, där man istället använder de typiska fristående tankarna på 1000 liter, IBC, som ses runt om på byggarbetsplatser. Många av dessa är tyvärr i så dåligt skick att lock och korkar ofta är borta. Detta gör att vatten tränger in i tanken och resulterar i haverier av maskiner som skulle ha varit i drift.

Alla moderna dieselmotorer kräver den renhet av bränslet som anges av motortillverkaren, det är specificerat som minimikraven i EN590, med partikelkraven enligt ISO4406.

Haveri på en entreprenadmaskin, kostar inte bara för utbyte av maskinen utan även dyrbar produktionstid. Motortillverkare accepterar inte klagomål, eller garanti, om bränslet visar sig vara infekterat, kontaminerat eller om bränslet inte uppfyller partikelkravet som anges i deras specifikation, som i sin tur beskriver ISO4406. Detta har varit en dyr läxa för många i branschen.

Många entreprenadmaskiner är dedikerade till vissa uppgifter som antingen har sin period på vintern eller på sommaren. Dessa maskiner har ofta stora problem, då de står länge i taget. Samma problem gäller här, som för andra dieseldrivna maskiner som inte används ofta. Med låg förbrukning av dieseln får dieselmikrober mycket goda tillväxtförhållanden i tanken.

Over: Les mer om rens av dieseltanker.

Underhåll är alltid billigast

Rengöring av dieseltankar inom byggbranschen omfattar alla mobila former av tankar som används inom industrin. Många av dessa rengörs med jämna mellanrum av de seriösa uthyrningsaktörerna. På andra håll resulterade det i haveri på spridare och dieselpump, med motorbyte och kostsamma stillestånd som resultat. Underhåll är alltid billigast.

Les mer om forebygging av motorhaveri her:

Våra filteraggregat är unika

Vi i Fuel-service as er utviklere av dieselrensemaskiner. Vi er i dag fremst i verden på teknologien for rens av diesel, og er støttet av forskningsrådet. Hittil er ingen lengre fremme enn oss. Vi har kunnskapen, vi har teknologien, vi har erfaringen.

Meny
Translate »
Genom att acceptera cookies samtycker du till lagring av cookies på din enhet för at förbättra navigering på webbplatsen samt analysera webbplatsens användning.
Acceptera