Övriga tankar

– att maskinleverantörerna prioriterar att kontrollera dieseln först. Inträffar ett haveri på en maskin som de har levererat och dieseln inte är i enlighet med ISO 4406 frånfaller garanti och reklamationsrätt.

Dieseltank anläggning och anläggningsmaskiner

När det gäller tankar i bygg- och anläggningsmaskiner finns det många olika varianter och materialval. Vissa byggtankar kan även kopplas bort helt, där man istället använder de typiska fristående tankarna på 1000 liter, IBC, som ses runt om på byggarbetsplatser. Många av dessa är tyvärr i så dåligt skick att lock och korkar ofta är borta. Detta gör att vatten tränger in i tanken och resulterar i haverier av maskiner som skulle ha varit i drift.

Alla moderna dieselmotorer kräver den renhet av bränslet som anges av motortillverkaren, det är specificerat som minimikraven i EN590, med partikelkraven enligt ISO4406.

Haveri på en entreprenadmaskin, kostar inte bara för utbyte av maskinen utan även dyrbar produktionstid. Motortillverkare accepterar inte klagomål, eller garanti, om bränslet visar sig vara infekterat, kontaminerat eller om bränslet inte uppfyller partikelkravet som anges i deras specifikation, som i sin tur beskriver ISO4406. Detta har varit en dyr läxa för många i branschen.

Många entreprenadmaskiner är dedikerade till vissa uppgifter som antingen har sin period på vintern eller på sommaren. Dessa maskiner har ofta stora problem, då de står länge i taget. Samma problem gäller här, som för andra dieseldrivna maskiner som inte används ofta. Med låg förbrukning av dieseln får dieselmikrober mycket goda tillväxtförhållanden i tanken.

Ovan: Läs mer om rengöring av dieseltankar.

Underhåll är alltid billigast

Vid rengöring av dieseltankar inom byggbranschen omfattar det alla mobila former av tankar som används inom industrin. Många av dessa städas regelbundet av de seriösa uthyrningsoperatörerna. På andra håll tillåter de att insprutare och dieselpumpar går sönder, vilket resulterar i motorbyten och kostsamma stillestånd. Underhåll är alltid billigast.

Våra filteraggregat är unika

Vi på Fuel-service är utvecklare av filteraggregat. Idag ligger vi i framkant av tekniken för rening av diesel. Vi har kunskapen, tekniken och erfarenheten.

SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter