Tankrengöring

– att tankrengöring är resultatet av utebliven periodisk dieselpolering!

Vad är tankrengöring?

Vid tankrengöring tömmer vi tanken på dieseln, därefter går vi in i tanken eller rengör från öppningen. Detta beror på åtkomst och storleken på tanken. Vid tankrengöring sugs bränslet upp i en tankbil beroende på volym och efter tankrengöringen filtrerar vi bränslet från tankbilen tillbaka till din tank för att säkerställa att bränslet är fritt från partiklar, vatten och mikrober.

Om du inte filtrerar dieseln kommer du att fylla på infekterad och förorenad diesel tillbaka till en rengjord tank. Därför är det viktigt att få dieseln rengjord vid retur till tanken. Deponi är ingen lösning för någon, varken miljömässigt eller ekonomiskt.

Dieseltankar som inte periodvis genomgår dieselpolering kommer så småningom att bygga upp så mycket föroreningar i form av vatten, partiklar och mikrober att det krävs en tankrengöring för att inte påverka motorn.

En tankrengöring börjar med att kontrollera åtkomst till tanken. Ett prov tas sedan från tanken för att kontrollera om dieseln är förorenad. I många fall talar testet för sig självt om det finns behov av tankrengöring. I andra fall levereras provet till laboratoriet.

Här lyfts manluckan av med tillhörande rör.

Tanken töms innan insidan rengörs, dieseln går inte till spillo.

Dieseln renas tillbaka till tanken, fri från vatten, emulgerat vatten, partiklar och mikrober.

Bilderna ovan visar en anläggning där stora konstruktionsfel hade gjorts under byggnationen, och mycket behövde grävas fram. Vi utförde en tankrengöring, med rengöring av bränslet vid returen.

SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter